Μήνυμα για το Νεο Έτος 2022

Η έναρξη του Νέου έτους μας οδηγεί σχεδόν αβίαστα να σκεφτούμε πως το παρόν γίνεται παρελθόν εν ριπή οφθαλμού. Αναλογιζόμαστε τα χρόνια που πέρασαν, τα καλά που πράξαμε τις εύστοχες επιλογές μας, παίρνοντας δύναμη για το τι μπορούμε να κατορθώσουμε συν Θεό στο μέλλον που έρχεται  . Αναλογιζόμαστε όμως και τις αστοχίες μας που μπορεί να είναι βαρίδια που μας κρατάνε πίσω, όμως με την μετάνοια μπορούμε να τους δώσουμε προοπτική  ελπίδας και να γεμίσουμε σοφία χρήσιμη για το μέλλον και για τις παγίδες που εκείνο επιφυλάσσει για εμάς . Με τις σκέψεις αυτές ο πιστός  βλέπει την μοναδική ελπίδα που ο Χριστος προσφέρει στον άνθρωπο, ελπίδα που δίνει άλλη προοπτική και σε αυτό  το έτος που έρχεται και σε κάθε νέα αρχή του ανθρώπου . Τελικά ο Χριστός πάλι είναι Εκείνος που μπορεί να δώσει το φως μέσα στα σκοτάδια των ημερών που ζούμε, αρκεί να δεχθούμε την χάρη Του που ο Θεός προσφέρει σε όλους «πάσιν αδέως ταύτην (την χάριν) μεταδίδωσιν››(Αββα Νείλου).

Εύχομαι  ο Κύριος μας αυτήν  την νέα χρόνια του 2022 να πλημμυρίσει την ζωή μας με την αγάπη Του, να μα οδηγήσει προς την πνευματική υγεία τρυγώντας ο καθένας μας από τους καρπούς της θείας  Χάριτος, ώστε να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε την υπέρβαση, ξεπερνώντας τον εγωισμό και μένοντας στην ταπείνωση,προσφέροντας το έλεος μας προς τον διπλανό μας «Γίνεσθε ούν οικτίρμονες, καθώς και ο Πατήρ υμών οικτίρμων εστί» (Λουκ. 6,36). Έτσι  όποια κατάσταση και αν βιώνουμε να μπορούμε να βρίσκουμε το θάρρος και την πίστη και κάπου εκεί να συναντάμε τον Χριστό και να μετέχουμε στο θαύμα . “Όποιος υποφέρει τα λυπηρά, θα πετύχει και τα χαρούμενα. Και όποιος ανέχεται με καρτερικότητα τα θλιβερά συμβάντα, δεν θα στερηθεί και τα ευχάριστα”, μας διαβεβαιώνει ο άγιος Νείλος ο Ασκητής.

Είθε το Νέο έτος να μην περιοριστούμε σε τυπικές ευχές αλλά να αγωνισθούμε οι ευχές να γίνουν πράξη . Αντί να ευχηθούμε μόνο χρόνια πολλά να προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε κάθε λεπτό που περνάει . Αντί να ευχηθούμε μόνο υγεία να ευχαριστούμε κάθε μέρα το Θεό για την υγεία πους μας προσφέρει και να διακονούμε τον πόνο των ανθρώπων που δεν είναι υγιείς . Αντί να ευχηθούμε οικονομική ευρωστία ας δούμε πως η ευτυχία βρίσκεται στα απλά και ας προσπαθήσουμε να τα βάλουμε στη ζωή μας . Ας σκορπίσουμε Αγάπη και Ελπίδα στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη «ουτοι οι καρποί αεί τρυγώμενοι αεί βρύουσι και ουδέποτε απολιμπανούσι τους οικείους αυτών Γεωργούς» (ι. Χρυσόστομος )

Αυτό το έτος ας ανοίξουμε την πόρτα της καρδιάς μας στο Χριστό .

02092021 1

Ευλογημένο και ειρηνικό το νεο έτος 2022


Εκτύπωση   Email
0
Shares